Användning av förlängningsfjädrar

I det dagliga livet möter du regelbundet applikationer där förlängningsfjädrar används. Du kan tänka på trampoliner, garageportar, träningsutrustning, jordbruksutrustning och olika andra maskiner. Spänningsfjädrar säkerställer korrekt rörelse i dessa produkter och maskiner. Vill du veta hur spänningsfjädrar fungerar i sådana situationer och vad den här våren består av? Vi kommer att berätta mer om detta. Vi själva som byggfirma använder ibland dessa fjädrar när vi bygger runt om i Malmö.

Effekten av förlängningsfjädrar

Förlängningsfjädrar kan användas i många situationer tack vare vårens speciella verkan. Namnet berättar redan på vilket sätt våren fungerar. Spänningsfjädern är faktiskt belastad på spänning. När det finns kraft på våren kommer den att sträcka sig. När denna kraft minskar kommer fjädern att återgå till sitt ursprungliga tillstånd. En spännfjäder ger mer och mer motstånd när du drar i ändarna, så att fjädern inte bara kommer att sträcka sig långt. Detta gör det till en mycket lämplig fjäder för maskiner, trampoliner, garageportar och många andra applikationer.

Spänningsfjädrarnas egenskaper

En spännfjäder består av spiralfjädern och ytorna i ändarna. Dessa ytor gör att fjädern kan fästas. Trycket kan appliceras från dessa punkter. Ändarna behöver inte vara desamma på båda sidor. Så det finns också förlängningsfjädrar tillgängliga som är asymmetriska. I de flesta fall kommer förlängningsfjädrar att vara färdiga med ögon i ändarna, som tyska, engelska eller dubbla ögon. Alla delar av förlängningsfjädrarna är, liksom andra fjädrar, tillverkade av högkvalitativt material. Detta är viktigt eftersom fjädrarna inte ska gå sönder eller slits ut snabbt.

Anpassade

Utöver de vanligaste alternativen kan du också begära en anpassad spännfjäder. Du kan till exempel välja en annan typ av finish eller ett annat material. Spännfjäderns tjocklek kan också justeras. De flesta förlängningsfjädrar är (semi-) automatiska. Trådtjockleken är mellan 0,1 och 11 millimeter. Det är emellertid också möjligt att välja en annan trådtjocklek. Du kan få tråd / stav bearbetad till en spännfjäder med en tjocklek på upp till 26 millimeter. Men det är också möjligt att få dem skräddarsydda. Du kan till och med ha gjort prototyper