Badrumsrenovering

RENOVERING AV DIN TOALETT OCH BADRUM

Du har bott i huset du köpte i några år, vilket faktiskt var bra att flytta till. Du tyckte att finishen var ok. Du har målade om väggar och tak för att göra ditt eget märke och ersätta köket helt enkelt för att matlagning spelar en viktig roll i ditt liv. Dessutom gjorde du inte så mycket eftersom huset passade dig och du var för rik för att växa in i det här huset.

DU GILLAR DET INTE

Från början hittar du redan att toalettplattorna och badrummet inte passar dig. Du har inte heller något med handfat och duschbricka. Långsamt börjar du irritera. Irriterar den glasväggen att du inte kan bli ren, den dumma höga kanten på duschbrickan och den klumpiga fontänen på toaletten.

Du tänker på hur det kan se ut, men omedelbart tänker du också på eländen som väntar dig när du börjar. Saker överallt i huset, ingen toalett att använda och var ska vi duscha under renoveringen? Vår familj är upptagen och vi kan inte använda den rastlösheten. Hur hanterar du det? Att söka på internet efter bilder på hur det kan vara är kul men hur kommer man verkligen igång?
På internet, sociala medier hittar du nu mycket inspiration för att göra om toaletten och badrummet. Vi som byggfirma i Malmö kan hjälpa dig om du vill göra om badrummet men du inte känner någon ork till att göra det själv.

När du har tagit dina bilder måste du gå djup: tänk på saker och ting. Är du en badperson eller tycker du bara att badkaret är vackert på bilden? Ditt badrum ska särskilt passa dig, din situation. Att sätta ett bad framför det ”vackra”, som då alltid kommer i vägen, är meningslöst enligt min oss. Tänk också på lagringsutrymme: du kommer aldrig få nog! Använd hörn, nischer, under sänkor och utrymmet bakom speglar effektivt. Det håller bilden lugn och du undviker det röriga utseendet du skulle ha utan det lagringsutrymmet. Det finns inget intryck av atmosfären.

Mitt råd är, efter att ha valt din planlösning och saker, att ta ett avgörande mellansteg. Ett steg mellan valet av vackra brickor och sanitetsartiklar och själva genomförandet. Ta en titt på det befintliga tillståndet innan du börjar. Den regnduschen är fin men kolla om ditt vattenrör klarar det…. Har du ett gammalt hus och är avloppsrören gjorda av asbest och vattenledningarna är fortfarande gjorda av bly? Ska du byta ut eller inte? Du måste hitta något av det. Badrummet och toaletten du skapar kommer att pågå i ytterligare 25 år, så ditt hem förtjänar att se bortom bara utrymmet. Så: jämföra dina önskemål med vad du måste göra i ditt hem, i och utanför badrummet, för att se om du kan förverkliga din önskan. Om du inte har förmågan att utvärdera detta själv, fråga en professionell. Vi som byggfirma kan göra det åt dig
Efter din forskning kommer du att arbeta för dig själv eller en professionell kommer att arbeta för dig. Hursomhelst kommer det skapas en röra i huset!

Gör bra avtal om att hålla och städa rent, stänga av vatten och värma under arbetet…. Det förhindrar obehagliga överraskningar. Du är gäst i ditt eget hem under renoveringen i hjärtat av ditt hem, men det är trevligt att känna sig önskad!
Gör en uppskattning av den tid du förväntar dig att vara upptagen med renoveringen. Du är då mentalt beredd på denna process.
Ta foton innan, under konstruktionen (speciellt av den nya rörledningen) och efteråt av resultatet och framför allt, njuta av processen. På kort tid har många discipliner gått på en liten yta och det är ett bra exempel på planering.

Slutligen ett tips om en situation som jag regelbundet stöter på i min dagliga praxis: när proffsen renoverar ditt badrum eller toalett, gå på semester!