Måla på trä

Trä: vilken typ av färg att använda?

Att välja rätt finish är grundläggande för att måla trä, eftersom det kan ge ett nytt utseende till en gammal möbel eller garantera en ny stil för ditt projekt. Trä är ett material som används allmänt i dekorationen och behöver uppmärksamhet. Att välja rätt färg är mycket viktigt eftersom det ger den touch vi vill använda för att dekorera ett visst rum och ett nytt ansikte för möblerna. Det finns olika typer av träfärg på marknaden, som finns på två olika typer: vatten och lösningsmedel. De viktigaste skillnaderna är doften av intensiteten vid målningen, motståndet mot vatten och miljön. Medan produkter med lösningsmedel i sin sammansättning har starkare lukt, produkter med vatten har liten eller ingen lukt. Å andra sidan är lösningsmedelsbaserade färger mer motståndskraftiga mot vatten och fukt. De är bäst lämpade för utomhusmiljöer med effekter av regn.

Å andra sidan rekommenderas de som använder vatten som pigmentunderlag mer inomhusmiljöer, eftersom de kan skadas av väderpåverkan. Dessutom är de ekologiskt korrekta jämfört med de som är gjorda av lösningsmedel som använder mycket giftiga kemikalier i deras sammansättning.

Akryl

Det är en billig och lätt att applicera färg, som kan appliceras med en borste eller rulle, men ingenting hindrar det från att göras med en sprutpistol och kompressor. Eftersom det innehåller akrylhartser skapar det ett vattenavvisande skikt i möblerna, vilket är indicerat för inre föremål i fuktiga områden, som badrum och kök. Även om applikationen och hanteringen också är lätt, är ytbehandlingen regelbundet jämfört med andra typer av färg. Fördelen är att ytan målad med akrylfärg kan rengöras med en fuktig trasa.

Latex

Det är en färg som gör arbetet mer praktiskt, vilket möjliggör applicering med borstar och rullar utan industriell utrustning. Denna färg är indicerad för möbler eller träföremål som förblir inomhus, där det finns skydd mot solen eller överdriven fukt. Det används vanligtvis för att skapa en bakgrund för applicering av en annan färg, vilket ger projektet en bättre finish. En annan fördel är rengöring av miljön efter målning. Stänk på golvet eller väggarna kan endast tas bort med en trasa fuktad med vatten.

Om du planerar att renovera eller bygga nytt hus med oss som ditt byggföretag så kan vi även fixa professionell målning från ett lokalt företag i Malmö. Detta så du själv slipper kolla upp alla speciella saker med olika slags målning och så du inte behöver slita ut dig själv, lämna det till proffsen.