Renovera upp och bygga ut gammal byggnad

Gammalt och nytt tillsammans

Inte bara i centrum, där vårt nuvarande byggprojekt ligger, görs hårt arbete för att försköna staden. Inga fler invånare bör migrera, men nya bör välkomnas med glädje. Och så kan vi också bidra med en liten del.

Men innan det var dags igen och vi kunde börja vårt faktiska arbete stod rensningen på programmet. Byggnadsplanerna föreskrev renovering och restaurering av ett gammalt hus och en tillbyggnad till huset. Planen var att skapa åtta nya bostäder i det gamla huset och ytterligare tolv bostäder i utbyggnaden. På det bästa läget, mitt i staden, inte långt från centralstationen i Malmö.

Gammalt och nytt – husförlängningen utan speciella krav

Själva huset visade sig inte nödvändigtvis från sin vackraste sida – men det är det vi är här för. Tillsammans med våra partners ville vi ge tillbaka något till det här gamla huset och skapa något nytt med tillbyggnaden.

Även här finns krav på monumentmyndigheten, precis som med många andra byggnader i centrala Malmö, som måste följas strikt. Åren med förfall och missförvaltning i huset har skadat huset. Luftföroreningarna under DDR-eran drabbade sandstensfasaden allvarligt. Flera lagerfärger gjorde resten för att få huset utanför i ett bra tillstånd.

Husförlängningen är i sin tur inte föremål för några villkor som ställs av monumentmyndigheten. Det är dock nödvändigt att anpassa den nya byggnaden till stadsbilden såväl som till renoveringsåtgärderna i innerstaden. Ett krav som vi lätt kunde genomföra.

Byggprojekt har tagits över, men rätt byggföretag saknas? Letar du efter ett företag som klarar nästan alla byggutmaningar? Vi är här för dig och dina byggprojekt i Malmö. Kontakta oss!