Vilken utomhusbelysning?

Vilken utomhusbelysning passar ett ”grönt” tak?

Du har ett grönt tak, men du vet inte vilken belysning som passar det. Du är inte ensam om att ifrågasätta detta. När det gäller utomhusbelysning har du många val. Ibland lite för mycket val, vilket gör det svårt att välja rätt utomhusbelysning för dig. Nästan alla typer av belysning passar ett grönt tak, vilket naturligtvis gör det ännu svårare. Det är viktigt att välja vilken typ av belysning du vill, nämligen modern eller klassisk belysning.

Modern belysning

Om du har ett modernt hus eller en modern trädgård är det bäst att utöka denna stil till belysningen. Modern utomhusbelysning är både funktionell och attraktiv. Du kan använda lamporna för att till exempel göra dörren klar eller använda den för att ge atmosfär i din trädgård.

Det finns många typer av modern belysning, till exempel vägglampor med en sensor. Dessa lampor tänds automatiskt när någon går förbi, detta sparar mycket kraft och är mycket användbart om du inte vill lämna utomhuslampan hela natten. Även mycket samtida är marklampor. Du kan placera dessa lampor på platser om du vill betona något i trädgården. Det är också mycket hip att ha solenergiutomhusbelysning. Detta är mycket bra för miljön, men du sparar också mycket pengar på dina elkostnader.

Klassisk belysning

Om du har ett klassiskt hus eller ett lantligt hus är det bra att utvidga utomhusbelysningen i denna stil. Klassisk utomhusbelysning framkallar den nostalgiska känslan. Med en klassisk gatlampa i din trädgård, till exempel, kommer du att påminnas om det förflutna när dessa lyktor fortfarande var överallt på gatan. Denna klassiska belysning ger ofta mycket atmosfär i trädgården, det ger dig en varm känsla. Men inte bara lyktor passar ett grönt tak, klassiska vägglampor eller stolpar passar också bra.

Ett steg längre

När du har valt mellan modern och klassisk belysning är det dags att slå upp modellen du har i åtanke. Det finns naturligtvis många olika lampor och att välja modell är en fråga för din egen smak. Letar du fortfarande efter mer information om utomhusbelysning? Eller vill du lära dig mer om typen av modern och klassisk belysning?

Vi som byggfirma kan också hjälpa dig att installera din belysning, detta sker smidigt om vi redan ska renovera eller bygga något åt dig i Malmö.